Smažená hlíva v těstíčku se smetanovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
40 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
33 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky našleháme společně s bílým vínem. Přidáme mouku a špetku soli a vše pečlivě promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.
  • 2
    Hlívu pečlivě očistíme a odkrojíme nohy. Přidáme špetku soli a pepře. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do těsta.
  • 3
    Rokfór protlačíme cedníkem a společně s mlékem ho rozetřeme dohladka. Zalijeme zakysanou smetanou a dochutíme zeleným pepřem. Vše důkladně zamícháme.
  • 4
    Olej necháme rozehřát na 170°C. Hlívy ponoříme do těstíčka a smažíme je na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a necháme okapat. Podáváme s rokfórovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.