Smažená hovězí játra s míchanými vejci
35 min.
Ingredience
- 450gramůJátra hovězí
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 450gramůHouby čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali mletou papriku. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na nudličky. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme.
- 2Játra smažíme na sádle z obou stran dozlatova a osolíme (1/2 lžička).
- 3V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, papriku. Když houby změknou, zamícháme do nich vejce, sůl a za stálého míchání je necháme srazit.
- 4Játra podáváme s houbovou smaženicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.