Smažená jelení játra
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 800gramůJátra jelení
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 1litrMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
255 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Omytá játra ponoříme do mléka nebo do studené vody na 1 hodinu. Potom je očistíme, nakrájíme na tenké plátky a naklepeme.
- 2Játra obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ihned po usmažení plátky osolíme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.