Smažená kachna v medové směsi
70 min.
Ingredience
- 2kilogramyKachna mražená
- 2lžičkySůl
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na směs
- 4lžíceMed včelí
- 4lžíceHořčice plnotučná
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1734 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
158 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
58 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozmraženou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce a dobře osolíme. V misce promícháme med s hořčicí, pomerančovou šťávou, prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou.
- 2Porce kachny potřeme ze všech stran medovou směsí, zasypeme moukou a smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené porce klademe do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 50 minut. V průběhu pečení porce kachny potíráme zbylou medovou směsí a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Aby se kachna nepekla příliš rychle, můžeme ji přikrýt alobalem.
- 3Pečenou kachnu ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.