Smažená kapusta plněná sýrem
30 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta hlávková
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
57 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat a žebra z listů vykrojíme. Do každého listu zabalíme plátek ementálu a závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji po všech stranách dozlatova. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.