Smažená mortadela
35 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 120gramůMrkev kořen
- 250gramůCeler řapíkatý
- 50mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVíno Marsala
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůTymián čerstvý
- 200gramůSmetana zakysaná 14%
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Parmezán
- 400gramůSalám Mortadela
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
60 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Řapíkatý celer, opereme s nakrájíme. Rozehřejeme olej a zeleninu zlehka podusíme. Přibližně po 3 minutách nalijeme na směs vývar a marsalu, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem.
- 2Necháme všechno zhruba 4 minuty na mírném ohni táhnout. Přidáme zakysanou smetanu.
- 3Rozkvedláme vejce, smícháme mouku s parmezánem. Plátky mortadely nejdříve protáhneme vejcem, potom obalíme ve směsi mouky a sýra.
- 4Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky mortadely z obou stran smažíme přibližně 4 minuty. Upravíme na talíře a servírujeme se zeleninovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.