Smažená polenta s čerstvým rozmarýnem
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůPolenta
- 1lžíceSůl
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Vápník
326 mg
Postup přípravy
- 1Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a za stálého míchání zvolna přisypáváme polentu (kukuřičnou mouku.) Mícháme velmi pečlivě, aby se netvořily hrudky.
- 2Po 30-40 minutách se kaše začne odlepovat od stěn kastrolu.
- 3Polentu vyklopíme na prkénko, rozplácneme na placku a necháme vychladnout a ztuhnout.
- 4Potom polentu nakrájíme pomocí režné nitě (jako knedlíky) na proužky 3-4cm široké a 8-9cm dlouhé.
- 5Na rozehřátou pánev vložíme snítku čerstvého rozmarýnu a přelijeme ji olivovým olejem. Když olej začne prskat, přidáme proužky polenty. Smažíme po každé straně asi 5 minut dozlatova.
- 6Můžeme podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.