Smažená polenta s čerstvým rozmarýnem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Vápník
326 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a za stálého míchání zvolna přisypáváme polentu (kukuřičnou mouku.) Mícháme velmi pečlivě, aby se netvořily hrudky.
  • 2
    Po 30-40 minutách se kaše začne odlepovat od stěn kastrolu.
  • 3
    Polentu vyklopíme na prkénko, rozplácneme na placku a necháme vychladnout a ztuhnout.
  • 4
    Potom polentu nakrájíme pomocí režné nitě (jako knedlíky) na proužky 3-4cm široké a 8-9cm dlouhé.
  • 5
    Na rozehřátou pánev vložíme snítku čerstvého rozmarýnu a přelijeme ji olivovým olejem. Když olej začne prskat, přidáme proužky polenty. Smažíme po každé straně asi 5 minut dozlatova.
  • 6
    Můžeme podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.