Smažená polenta s rozmarýnem

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
120 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do husté uvařené polenty přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou polentu nakrájíme na kostky a posypeme troškou kukuřičné mouky. V pánvi rozehřejeme olej na 180°C, přisypeme kostky polenty a za občasného obracení smažíme asi 4 minuty. Nyní přidáme lístky rozmarýnu a smažíme ještě 20 vteřin. Polentu s rozmarýnem vyjmeme děrovanou lžící z oleje, položíme na papírový ubrousek, necháme okapat a ještě horkou podáváme jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.