Smažená polenta s rozmarýnem
15 min.

Ingredience
- 400gramůPolenta
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 80gramůSýr Parmezán
- 6gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůMouka kukuřičná
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Do husté uvařené polenty přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou polentu nakrájíme na kostky a posypeme troškou kukuřičné mouky. V pánvi rozehřejeme olej na 180°C, přisypeme kostky polenty a za občasného obracení smažíme asi 4 minuty. Nyní přidáme lístky rozmarýnu a smažíme ještě 20 vteřin. Polentu s rozmarýnem vyjmeme děrovanou lžící z oleje, položíme na papírový ubrousek, necháme okapat a ještě horkou podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.