Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou
55 min.
Ingredience
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 170gramůMořský ďas
- 1kusLilek
- 4kusyCibulka jarní
- 6kusůHouby čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5špetkaSůl
- 5lžicOmáčka sójová
- 1kusŘasa Nori
- 6lžicOlej rostlinný
- Těstíčko
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,25hrnkyVoda pitná
- 2hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Placku nori nakrájíme na proužky cca 1x5 cm. Konec každého navlhčíme vodou a obalíme jím ocas krevety. Ty pak navlékáme na grilovací jehly střídavě s rybím masem nakrájeným na kousky o velikosti rybích prstů.
- 2Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na tác. Vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a 20-30 minut necháme odstát. Poté důkladně opláchneme pod studenou vodou, osušíme, napícháme na grilovací jehly společně s nakrájenou jarní cibulkou a čerstvými houbami.
- 3Těstíčko připravujeme těsně před použitím. Oba žloutky rozšleháme v polovičním množství vody. Poté zlehka vmícháme mouku se solí. Nakonec přidáme zbylou vodu a zlehka rozmícháme.
- 4V pánvičce s drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 190 °C. Zeleninu a rybí maso na jehlách zaprášíme moukou, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme postupně cca 1-2 minuty dozlatova. Ochutíme solí a necháme osušit na papírové utěrce. Podáváme se sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.