Smažená rýže po čínsku
55 min.
Ingredience
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaMouka kukuřičná
- 2lžičkyVoda pitná
- 65gramůKuřecí maso vařené
- 65gramůŠunka dušená
- 100gramůHrášek
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůRýže dušená
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krevety podélně rozpůlíme a nakrájíme asi 1/2 cm široké kousky. Obalíme ve směsi kukuřičné mouky, soli a vody. Na 30 minut necháme odležet.
- 2V rozehřátém woku rozpálíme polovinu oleje a 2-3 minuty opékáme krevety. Ty pak vyjmeme, očistíme pánev a na zbytku oleje restujeme 1-2 minuty kuřecí maso, šunku, hrášek, fazolové lusky i krevety.
- 3Přimícháme rýži, jarní cibulky, sherry a sójovou omáčku. Mícháme ještě 5-7 minut, dokud není rýže prohřátá. Podáváme na předehřáté míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.