Smažená rýže s houbami
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 3lžíceOlej rostlinný
- 340gramůShiitake houby
- 8kusůCibulka jarní
- 0,5kusPaprika zelená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 1hrnekRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka rozšleháme s vodou a špetkou soli. Rozehřejeme na větší pánvi lžíci oleje. Nalijeme na rozpálený olej vajíčka a uděláme z nich velkou omeletu. Okraje omelety nadzvedneme lžící a podíváme se, jestli nemáme syrové vajíčko. Hotovou omeletu srolujeme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Tužší části nožek u hub odřízneme a na tenké plátky nakrájíme kloboučky.
- 3Rozehřejem si na pánvi lžíci oleje a orestujeme cca 4 minuty nakrájenou cibulku a česnek. Zelenina změkne, musí si udržet stálou barvu. Jakmile bude zelenina osmažená, vyndáme ji z pánve a odložíme na pozdější použití.
- 4Přidáme nakrájenou zelenou papriku a 3 minuty smažíme. Přidáme zbylý olej a máslo. Do rozpouštějícího másla dáme houby a povaříme 4 minuty nad mírným plamenem. Paprika i houby musí být měkké.
- 5Promícháme rýži, houby na pánvi zalijeme sherry a přidáme rozmíchanou rýži. Vaříme nad mírným plamenem. Rýže se nám nesmí slepit. Pokud je rýže suchá, přidáme trochu oleje. Nakonec přidáme osmahnutou cibulku, česnek, sójovou omáčku, nakrájený koriandr a vaječné nudličky. Necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.