Smažená rýže s houbami

50 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka rozšleháme s vodou a špetkou soli. Rozehřejeme na větší pánvi lžíci oleje. Nalijeme na rozpálený olej vajíčka a uděláme z nich velkou omeletu. Okraje omelety nadzvedneme lžící a podíváme se, jestli nemáme syrové vajíčko. Hotovou omeletu srolujeme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Tužší části nožek u hub odřízneme a na tenké plátky nakrájíme kloboučky.
  • 3
    Rozehřejem si na pánvi lžíci oleje a orestujeme cca 4 minuty nakrájenou cibulku a česnek. Zelenina změkne, musí si udržet stálou barvu. Jakmile bude zelenina osmažená, vyndáme ji z pánve a odložíme na pozdější použití.
  • 4
    Přidáme nakrájenou zelenou papriku a 3 minuty smažíme. Přidáme zbylý olej a máslo. Do rozpouštějícího másla dáme houby a povaříme 4 minuty nad mírným plamenem. Paprika i houby musí být měkké.
  • 5
    Promícháme rýži, houby na pánvi zalijeme sherry a přidáme rozmíchanou rýži. Vaříme nad mírným plamenem. Rýže se nám nesmí slepit. Pokud je rýže suchá, přidáme trochu oleje. Nakonec přidáme osmahnutou cibulku, česnek, sójovou omáčku, nakrájený koriandr a vaječné nudličky. Necháme prohřát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.