Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku

23 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
7 g
Cukr
552 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalvěj omyjeme a zatím odložíme. Filety ančoviček vložíme do misky a zalijeme vínem. Do jiné misky nasypeme mouku, sůl, přidáme žloutek, přilijeme vodu a vymícháme řidší těstíčko. Pomalu přilijeme sodovku, metlou stále šleháme, nakonec všleháme olej. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do těstíčka.
  • 2
    Šalvěj poprášíme moukou, mezi 2 lístky vložíme okapaný filet ančoviček, ponoříme do těstíčka, v menší nádobě rozpálíme olej na 180°C a obalené kousky v něm osmažíme.
  • 3
    Na dezertní talířky položíme papírové ubrousky, na ně vyskládáme usmažené kousky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.