Smažená šalvěj s ančovičkami v těstíčku
23 min.
Ingredience
- 160gramůAnčovička - filety
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůŠalvěj čerstvá
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOlej slunečnicový
- Těstíčko
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramySůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSodovka
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
7 g
Cukr
552 mg
Postup přípravy
- 1Šalvěj omyjeme a zatím odložíme. Filety ančoviček vložíme do misky a zalijeme vínem. Do jiné misky nasypeme mouku, sůl, přidáme žloutek, přilijeme vodu a vymícháme řidší těstíčko. Pomalu přilijeme sodovku, metlou stále šleháme, nakonec všleháme olej. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do těstíčka.
- 2Šalvěj poprášíme moukou, mezi 2 lístky vložíme okapaný filet ančoviček, ponoříme do těstíčka, v menší nádobě rozpálíme olej na 180°C a obalené kousky v něm osmažíme.
- 3Na dezertní talířky položíme papírové ubrousky, na ně vyskládáme usmažené kousky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.