Smažená telecí játra
25 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
729 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálené pánvi osmahneme slaninu dokřupava. Vyjmeme ji a uchováme na teplém místě.
- 2Telecí játra odblaníme. Do mouky vmícháme sůl a pepř a játra v ní obalíme.
- 3Na pánvi od opékání slaniny rozpustíme máslo. Když začne pěnit, vložíme játra a smažíme asi 1 1/2 minuty z každé strany.
- 4Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.