Smažená treska na másle
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůBrambory pečené
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1kilogramTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
23 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tresku naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky ryby na másle usmažíme. Rybu vyndáme z pánve a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla a necháme rozpustit. Přisypeme posekanou petrželku a přelijeme porce ryby přímo na talířích.
- 3Podáváme s pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.