Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 4lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 6lžicMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryVíno jablečné
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
457 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na úzké prozžky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
- 2Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme ji v mouce a opečeme v zapékací míse na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak ji lehce opepříme, mísu zakryjeme a dáme do již vypnuté trouby, předehřáté na 100°C.
- 3V pánvi rozehřejeme zbylý olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, zalijeme jablečným vínem a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- 4Smaženou tresku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.