Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
457 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na úzké prozžky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
  • 2
    Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme ji v mouce a opečeme v zapékací míse na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak ji lehce opepříme, mísu zakryjeme a dáme do již vypnuté trouby, předehřáté na 100°C.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, zalijeme jablečným vínem a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Smaženou tresku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.