Smažená vejce po španělsku

20 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
20 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
  • 2
    Do trouby vložíme na plechu kolečka salámu chorizo na 2 minuty. Po vyndání osušíme kolečka od mastnoty na ubrousku.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Potom šalotku vyhodíme. Do oleje rozklepneme 2 vejce a smažíme do ztuhnutí. Hotová volská oka osušíme papírovou utěrkou. Stejně usmažíme také další vejce.
  • 4
    Servírujeme na 4 nahřátých talířích. Na každém bude osolené a opepřené volské oko ozdobené kolečky choriza.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.