Smažená vejce po španělsku
20 min.

Ingredience
- 1kusŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůSalám Chorizo
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
20 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
- 2Do trouby vložíme na plechu kolečka salámu chorizo na 2 minuty. Po vyndání osušíme kolečka od mastnoty na ubrousku.
- 3V pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Potom šalotku vyhodíme. Do oleje rozklepneme 2 vejce a smažíme do ztuhnutí. Hotová volská oka osušíme papírovou utěrkou. Stejně usmažíme také další vejce.
- 4Servírujeme na 4 nahřátých talířích. Na každém bude osolené a opepřené volské oko ozdobené kolečky choriza.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.