Smažená vejce v sýrovém obalu
22 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžíceSýr Čedar
- 3špetkySůl
- 4špetkyPepř 4 barev
- 500mililitrůVoda pitná
- 1,5lžíceMáslo
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 14 vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na poloviny.
- 2V misce vyšleháme 1 vejce se solí a pepřem. V druhé misce smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, do třetí misky dáme 2 lžíce hladké mouky.
- 3Poloviny vajec obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem. Smažíme je dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji s máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 13. 2. 2016
Smažená vejce v sýrovém obalu
Potřebovala jsem rychlý oběd, tak jsem připravila tahle vejce. Je to rychlovka, dá se použít i Eidam a smažit pouze v oleji, ale máslo má svoji specifickou chuť. Tuku jsem potřebovala o trochu více než uvádí recept. Podávala jsem s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Recept to je nejen velikonoční :-)