Smažená vepřová játra s pivní omáčkou
20 min.
Ingredience
- 800gramůJátra vepřová
- 200gramůAnglická slanina
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
55 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
17 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky jater naklepeme, opepříme, na každý plátek položíme plátek slaniny. Játra smažíme v rozpáleném oleji, nejprve slaninou do pánve.
- 2Zhruba po čtyřech minutách játra obrátíme a smažíme další čtyři minuty. Poté játra přeložíme do mísy a udržujeme na teple. Do výpeku zašleháme pivo s moukou, provaříme a podáváme s játry. Před podáváním játra osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.