Smažená žebírka
35 min.
Ingredience
- 10kusůVepřová žebra
- 1lžíceCibulka jarní
- 1lžíceChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoření pěti vůní
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř sečuánský
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
77 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
185 mg
Cukr
330 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky nakrájíme a chilli papričky zbavíme semen a rozkrájíme je na nudličky.
- 2Žebra rozebereme na jednotlivá žebírka, ty pak nasekáme na 4 kousky, vložíme do mísy se solí, pepřem, čínskou směsí pěti koření a vínem. Řádně rozmícháme a necháme 2 hodiny marinovat.
- 3V mouce rozšleháme vejce, žebírka poté ve směsi obalíme. Musí být obalena ze všech stran. Olej rozehřejeme ve woku na vysokou teplotu a žebírka postupně osmažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
- 4Olej opět rozehřejeme na vysokou teplotu a žebírka v něm ještě jednou osmažíme. Opět odkládáme na papírové ubrousky.
- 5Cibulky s chilli papričkami vložíme do misky, přelijeme lžící horkého oleje.
- 6Žebírka rozdělíme na talíře, doplníme sečuánskou směsí koření, ozdobíme cibulkou, chilli papričkami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.