Smažená žebírka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
77 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
185 mg
Cukr
330 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky nakrájíme a chilli papričky zbavíme semen a rozkrájíme je na nudličky.
  • 2
    Žebra rozebereme na jednotlivá žebírka, ty pak nasekáme na 4 kousky, vložíme do mísy se solí, pepřem, čínskou směsí pěti koření a vínem. Řádně rozmícháme a necháme 2 hodiny marinovat.
  • 3
    V mouce rozšleháme vejce, žebírka poté ve směsi obalíme. Musí být obalena ze všech stran. Olej rozehřejeme ve woku na vysokou teplotu a žebírka postupně osmažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
  • 4
    Olej opět rozehřejeme na vysokou teplotu a žebírka v něm ještě jednou osmažíme. Opět odkládáme na papírové ubrousky.
  • 5
    Cibulky s chilli papričkami vložíme do misky, přelijeme lžící horkého oleje.
  • 6
    Žebírka rozdělíme na talíře, doplníme sečuánskou směsí koření, ozdobíme cibulkou, chilli papričkami a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.