Smažená zelenina a plody moře

50 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety a olihně nakrájíme na menší kousky. Kedlubnu, ředkvičky, cibuli a zelené fazolky nakrájíme na proužky. Petržel nasekáme na jemno.
  • 2
    Nakrájené plody moře, zeleninu a petržel smícháme v misce s moukou.
  • 3
    V hlubší pánvi rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vody, škrobu a soli. Uděláme si ze směsi zeleniny a plodů moře hrudky a namočíme do těstíčka. Hrudky pak vhodíme do oleje a smažíme dozlatova asi 20 minut. Poté necháme odkapat na ubrousek. Podáváme s omáčkou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína a dashi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.