Smažená zelenina a plody moře
50 min.
Ingredience
- Směs zeleniny a plodů moře
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusKedlubna
- 1kusCibule
- 25gramůPetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůOlihně
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyŘedkvička
- 100gramůFazole nezralé světle zelené sterilované
- Těstíčko
- 310mililitrůVoda pitná
- 140gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 45gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 80mililitrůOmáčka sójová
- 100gramůGranule dashi
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krevety a olihně nakrájíme na menší kousky. Kedlubnu, ředkvičky, cibuli a zelené fazolky nakrájíme na proužky. Petržel nasekáme na jemno.
- 2Nakrájené plody moře, zeleninu a petržel smícháme v misce s moukou.
- 3V hlubší pánvi rozpálíme olej. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vody, škrobu a soli. Uděláme si ze směsi zeleniny a plodů moře hrudky a namočíme do těstíčka. Hrudky pak vhodíme do oleje a smažíme dozlatova asi 20 minut. Poté necháme odkapat na ubrousek. Podáváme s omáčkou, kterou si připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína a dashi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.