Smažené brambory s čili

65 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čili papričky jalapeňo opečeme na sucho v pánvi. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, oloupeme, odstraníme stopky a semena. Dužinu jemně nakrájíme.
  • 2
    Polovinu oleje zahřejeme v pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, aby byla sklovitá, pak přidáme kostičky brambor. Promícháme, zakryjeme a pečeme 20-25 minut, až budou brambory měkké. Odhrneme na stranu pánve a přilijeme zbývající olej. Když je horký, brambory znovu rozprostřeme a přidáme nakrájené čili.
  • 3
    Smažíme 5-10 minut při vysoké teplotě, opatrně mícháme, aby se brambory nerozmačkaly. Přidáme nasekané oregano se strouhaným sýrem, promícháme a přendáme na talíře. Ozdobíme snítkami oregana. Podáváme jako součást teplé snídaně nebo jako lehký oběd.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.