Smažené brambory s tuňákem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka necháme na sítu okapat a olej zachytíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na 4 lžících tuňákového oleje.
  • 2
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme na tenké plátky a přidáme k cibuli. Zprudka opékáme 5 minut, potom zmírníme oheň a za stálého obracení opékáme brambory ještě 10 minut dozlatova.
  • 3
    Tuňáka nahrubo rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám. Ochutíme mletou paprikou a pepřem a vmícháme kapary s trochou nálevu.
  • 4
    Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na brambory a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.