Smažené býčí žlázy (minutka)

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
33 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě.
  • 2
    Spařené žlázy dáme do studené vody, vychladíme je a necháme okapat. Žlázy osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných se 100g mléka, ve strouhance a smažíme je po obou stranách v horkém oleji dozlatova.
  • 3
    Podáváme ihned po usmažení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.