Smažené býčí žlázy (minutka)
40 min.
Ingredience
- 2500gramůHovězí žlázy - testes
- 50gramůSůl
- 300gramůStrouhanka
- 80gramůVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
33 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě.
- 2Spařené žlázy dáme do studené vody, vychladíme je a necháme okapat. Žlázy osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných se 100g mléka, ve strouhance a smažíme je po obou stranách v horkém oleji dozlatova.
- 3Podáváme ihned po usmažení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.