Smažené domácí hranolky

32 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3799 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
417 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pokrájíme na 6 mm silná kolečka, ta rozkrájíme na jednotlivé hranolky.
  • 2
    Hranolky opláchneme pod vodou. Necháme okapat a osušíme ještě papírovým ubrouskem.
  • 3
    Olej rozehřejeme ve fritovacím hrnci na 140 °C a 10 minut v něm necháme hranolky smažit.Poté vyjmeme, necháme okapat.
  • 4
    Teplotu oleje zvýšíme na 185 °C a hranolky necháme ještě 2 minuty smažit.
  • 5
    Usmažené hranolky necháme opět okapat, poté osolíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.