Smažené filé ze světlé tresky
25 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 5lžicStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
79 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
311 mg
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené filety z čerstvé tresky osolíme, postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené filé a smažíme po obou stranách dozlatova.
- 3Usmažené filé vyjmeme na papírovou utěrku, necháme okapat.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo se smaženými hranolky. Pokrm můžeme doplnit tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.