Smažené hovězí maso s paprikou na pekingský způsob
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 4lžíceVoda pitná
- 350gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 115gramůHrachové lusky
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej sezamový
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, sherry, kukuřičným škrobem a hnědým cukrem. Zakryjeme a necháme cca 30min marinovat.
- 2Na pánvičce rozpálíme slunečnicový a sezamový olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme nakrájené papriky bez semínek, hrachové lusky a na kousky nakrájenou cibulku. Restujeme další cca 3min.
- 3Vmícháme hovězí maso spolu se zbytkem marinády a cca 3-4min osmahneme. Nakonec zalijeme vodou, ústřicovou omáčkou a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Podáváme s vařenými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.