Smažené hranolky

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Vápník
57 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nakrájíme na hranolky 5 x 1 cm, dáme je do misky s vodou a necháme 5-10 minut namočené, aby se škrob vymáčel.
  • 2
    Na pánvi s vložkou rozehřejeme olej na 160 °C. Hranolky ocedíme, důkladně osušíme a potom ponoříme do oleje (pokud je to nutné, tak po částech) a smažíme 5-6 minut doměkka.
  • 3
    Vyndáme košík z pánve. Zvýšíme teplotu oleje na 190 °C. Opatrně vrátíme košík do lázně a smažíme dále doměkka a dokřupava. Vyndáme košík, necháme brambory dobře okapat a pak je osušíme na papírovém ubrousku. Osolíme a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.