Smažené jikry z kapra na fazolích
45 min.
Ingredience
- 300gramůKapří jikry
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 300gramůFazole
- 2kusyCitrony
- 2lžičkyCukr moučkový
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na kolečka, na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Česnek rozetřeme s chilli kořením, přidáme k cibuli a 2 min restujeme. Přisypeme kmín, nasekanou petrželku, sůl, přilijeme rozvařený kokos, přivedeme k varu a přidáme předmáčené fazole.
- 2Vaříme do měkka, poté vmícháme cukr, rozpuštěný v citronové šťávě. Na zbylém oleji osmažíme jikry a přidáme k fazolím. Šťávu necháme zredukovat a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.