Smažené koule z hrachové kaše
55 min.
Ingredience
- 75gramůHrách zelený sušený
- 1kusPaprika červená
- 50gramůTymián čerstvý
- 2lžíceKokos strouhaný
- 1špetkaKmín římský
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůOlej kukuřičný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
46 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1Hrách zalijeme vlažnou vodou a necháme nejméně čtyři hodiny nabobtnat. Poté scedíme, vsypeáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme do měkka minimálně 20 minut.
- 2Očištěnou mrkev, zázvor a papriku zbavenou semínek pokrájíme na kousky.
- 3Hrách scedíme, přidáme k němu nakrájenou zeleninu se zázvorem a vše rozmixujeme na kaši. Přidáme kokos, sůl, pepř, římský kmín, mouku, vejce a promícháme. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby se dala dobře tvarovat. Podle potřeby případně přidáme vodu nebo mouku.
- 4Směs rozdělíme na 16 dílů, ze kterých vytvarujeme koule.
- 5V hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C (kousek chleba by v něm měl zezlátnout za 3 minuty), ve kterém koule smažíme po částech asi 5 minut. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.