Smažené koule z hrachové kaše

55 min.
Nigérie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
46 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
847 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách zalijeme vlažnou vodou a necháme nejméně čtyři hodiny nabobtnat. Poté scedíme, vsypeáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme do měkka minimálně 20 minut.
  • 2
    Očištěnou mrkev, zázvor a papriku zbavenou semínek pokrájíme na kousky.
  • 3
    Hrách scedíme, přidáme k němu nakrájenou zeleninu se zázvorem a vše rozmixujeme na kaši. Přidáme kokos, sůl, pepř, římský kmín, mouku, vejce a promícháme. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby se dala dobře tvarovat. Podle potřeby případně přidáme vodu nebo mouku.
  • 4
    Směs rozdělíme na 16 dílů, ze kterých vytvarujeme koule.
  • 5
    V hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C (kousek chleba by v něm měl zezlátnout za 3 minuty), ve kterém koule smažíme po částech asi 5 minut. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.