Smažené krupicové koláčky
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 160gramůPšeničná krupice
- 20gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 60gramůDžem meruňkový
- 30gramůCukr skořicový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme hustou kaši z mléka, soli a krupice a necháme ji vychladnout. Poté vmícháme cukr, vanilku a žloutek. Těsto na pomoučeném vále vyválíme, kroužkem vykrojíme koláčky velikosti koblihy, obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance. Do každého uděláme obracenou vařečkou důlek a usmažíme v rozpáleném másle po obou stranách dozlatova.
- 2Důlky naplníme džemem, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.