Smažené kuře po jižansku
50 min.
Ingredience
- omáčka
- 225lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 800gramůKuřecí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1lžičkaCukr krupice
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2145 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
155 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do plastové nádoby nebo do mikrotenového sáčku vsypeme mouku, sůl, pepř, cayenský pepř, tymián a cukr. Dobře protřepeme.
- 2Přidáme omyté, osušené a na porce nakrájené kuřecí maso a znovu protřepeme, aby se maso obalilo směsí.
- 3Porce kuřete obalíme v rozšlehaném vejci, vložíme zpět do nádoby a ještě protřepeme. Maso rozložíme na talíř a necháme vychladit.
- 4V pánvi na rozehřátém oleji kuře zvolna opékáme 15-20 minut dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 5Příprava omáčky: 2 lžíce oleje ze smažení vlijeme do kastrůlku, vmícháme mouku a povaříme 1 minutu. Postupně zašleháme mléko a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.
- 6Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory. Omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Smažená jídla moc dietní nejsou, ale prioč občas nezhřešit - navíc když je to tak dobré! Měli jsme to k večeři a vůbec nemám výčitky :-)