Smažené mušle s vinnou omáčkou

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer a cibuli nakrájíme nadrobno. Krevety rozlámeme, vložíme do poloviny množství rozpáleného olivového oleje a usmažíme dočervena. Přisypeme mrkev, cibuli, řapíkatý celer, ochutíme tymiánem a smažíme dožluta. Polijeme koňakem, zapálíme a necháme dohořet. Podlijeme vínem a vaříme, až zbyde jen polovina objemu. Osolíme, opepříme, přimícháme smetanu s rajčatovým protlakem a znovu vyvaříme na polovinu. Vše rozmixujeme a přecedíme přes sítko. Vedle v pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, přiložíme mušle, polijeme hořícím armaňakem, osolíme, opepříme a jakmile mušle dohoří, vyjmeme je.
  • 2
    Do pánve na olej nasypeme nadrobno nakrájenou šalotku a necháme zzlátnout, přidáme maso ze slávek, podlijeme šumivým vínem, přilijeme omáčku z raků, vývar a povaříme, až se omáčka vyvaří na polovinu objemu. Přilijeme tučnější smetanu, bešamel, promícháme a povaříme, až bude omáčka krémová.
  • 3
    Smažené mušle upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.