Smažené obalované žampiony
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
129 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, případně rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v mouce smíchané se solí, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
- 2Obalené žampiony smažíme v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- 3Podáváme s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Vždy chutná klasika. Když jsou čerstvé žampiony, nemá to chybu.