Smažené olihně pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
20 min.
Ingredience
- 55gramůMouka kukuřičná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyOlihně
- 50mililitrůOlej kukuřičný
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKoření pěti vůní
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaSůl
- Na zdobení
- 4kusyKoriandr čerstvý
- 1kusPaprika červená
- 1,5kusyLimetka
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme kukuřičnou mouku, chilli a koření pěti vůní, kurkumu a celerovou sůl. Osolíme a opepříme.
- 2Olihně omyjeme a osušíme. Otevřeme ji a vnitřek nakrojíme do kříže a nakrájíme na kousky velké 2,5 centimetru.
- 3Do pánve vlijeme olej a rozehřejeme na 190 °C.
- 4Kousky olihně obalujeme ve směsi kukuřičné mouky a vhazujeme do rozpáleného oleje. Počkáme asi 1 minutu, než zezlátnou, vyndáme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. Nesmíme smažit moc dlouho, jinak bude oliheň jako guma.
- 5Hotové osmažené olihně zdobíme nakrájenými listy koriandru, omytou a na proužky pokrájenou červenou paprikou, nakrájenou chilli papričkou, měsíčky limetky a kůrou nastrouhanou z poloviny limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.