Smažené olivy plněné Čedarem
30 min.
Ingredience
- 430gramůOlivy černé
- 430gramůOlivy zelené
- 100gramůSýr Čedar
- 50gramůChilli paprička
- 350gramůLupínky kukuřičné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 50gramůOlej arašídový (podzemnicový)
- 400gramůMajonéza
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
51 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
571 mg
Postup přípravy
- 1Čedar nastrouháme, chilli papričky nasekáme nadrobno, osolíme a řádně promícháme. Touto směsí naplníme vypeckované černé i zelené olivy.
- 2Kukuřičné lupínky nadrtíme na jemno, aby se jejich konzistence podobala krupici. V misce našleháme vajíčka, do druhé připravíme hladkou mouku, do třetí - místo klasicky používané strouhanky - vsypeme drcené lupínky.
- 3Naplněné olivy obalíme bežnýmm způsobem – mouka, vajíčko, lupínky. Smažíme v arašídovém oleji, rozpáleném na 190 - 220 °C. Jako dip podáváme domácí majonézu Ambiente.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.