Smažené plněné sardele

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
724 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé sardele očistíme, vykucháme a vykostíme, poté je omyjeme a osušíme. Sardelové řezy rovněž omyjeme a osušíme.
  • 2
    Čerstvé sardele podélně rozevřeme a každou rybu plníme jedním sardelovým řezem.
  • 3
    Na obalování ryb si připravíme talíř s rozšlehaným vejcem a misku se směsí mouky a strouhanky. Každou plněnou rybu obalíme nejprve ve vejci a poté ve směsi mouky a strouhanky.
  • 4
    Ryby smažíme dozlatova na rozehřátém oleji.
  • 5
    Čerstvou petrželovou nať najemno nasekáme.
  • 6
    Smažené sardelky podáváme posypané petrželkou a obložené plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.