Smažené plněné sardele
45 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 8kusůSardelové řezy
- 6lžicOlej rostlinný
- 8kusůSardel
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé sardele očistíme, vykucháme a vykostíme, poté je omyjeme a osušíme. Sardelové řezy rovněž omyjeme a osušíme.
- 2Čerstvé sardele podélně rozevřeme a každou rybu plníme jedním sardelovým řezem.
- 3Na obalování ryb si připravíme talíř s rozšlehaným vejcem a misku se směsí mouky a strouhanky. Každou plněnou rybu obalíme nejprve ve vejci a poté ve směsi mouky a strouhanky.
- 4Ryby smažíme dozlatova na rozehřátém oleji.
- 5Čerstvou petrželovou nať najemno nasekáme.
- 6Smažené sardelky podáváme posypané petrželkou a obložené plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.