Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme a také na jemno pokrájíme.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a upečeme je do měkka.
  • 4
    V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
  • 5
    Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu stočený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.