Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony
25 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůChřest bílý
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůŠunka dušená
- 3lžíceOlej olivový
- 5gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme a také na jemno pokrájíme.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- 3V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a upečeme je do měkka.
- 4V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
- 5Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu stočený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.