Smažené pudinkové kostky sypané skořicí

35 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
776 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně rozřízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň. Z mléka odebereme 6 lžic a odložíme stranou. Do zbytku přidáme vanilkový lusk i dřeň, pomerančovou i citronovou kůru, cukr a vše zvolna zahřejeme.
  • 2
    V chladném mléce rozmícháme solamyl a metličkou všleháme do teplého mléka. Za stálého šlehání vaříme do zhoustnutí. Vyjmeme vanilkový lusk a citronovou kůru.
  • 3
    Hranatou formu propláchneme studenou vodou, vlijeme do ní horký pudink, necháme přes noc chladnout. Druhý den nakrájíme pudink na cca 3-4 cm velké kostičky a obalíme je postupně v našlehaném vejci a strouhance.
  • 4
    Ve velké pánvi rozpálíme máslo a olej, kostky smažíme po obou stranách cca 2-4 minuty dozlatova. Posypeme skořicovým cukrem a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.