Smažené pudinkové kostky sypané skořicí
35 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 50gramůCukr krupice
- 45gramůSolamyl - bramborový škrob
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr skořicový
- 1špetkaPomerančová kůra
- 1špetkaCitronová kůra
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
776 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Podélně rozřízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň. Z mléka odebereme 6 lžic a odložíme stranou. Do zbytku přidáme vanilkový lusk i dřeň, pomerančovou i citronovou kůru, cukr a vše zvolna zahřejeme.
- 2V chladném mléce rozmícháme solamyl a metličkou všleháme do teplého mléka. Za stálého šlehání vaříme do zhoustnutí. Vyjmeme vanilkový lusk a citronovou kůru.
- 3Hranatou formu propláchneme studenou vodou, vlijeme do ní horký pudink, necháme přes noc chladnout. Druhý den nakrájíme pudink na cca 3-4 cm velké kostičky a obalíme je postupně v našlehaném vejci a strouhance.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme máslo a olej, kostky smažíme po obou stranách cca 2-4 minuty dozlatova. Posypeme skořicovým cukrem a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.