Smažené řízky
35 min.

Ingredience
- 900gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 150gramůStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 180gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
60 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
814 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odblaníme kýtu a nakrájíme řízky přes vlákno. Po obou stranách je naklepeme a osolíme.
- 2Lehce postříkneme citronovou šťávou a obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Strouhanku přitlačíme k plátku masa.
- 3Do rozpáleného tuku či sádla řízky dáme smažit po obou stranách.
- 4Potom je necháme okapat nebo osušíme ubrouskem a potřeme rozpáleným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.