Smažené řízky ze srnčí kýty
45 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 300gramůBrambory
- 600mililitrůVoda pitná
- 120gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKoření Zvěřina
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme, stejně jako sýr.
- 2Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme kořením na divočinu. Řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Těstíčko připravíme umícháním brambor, sýra, mléka, ušlehaných vajec a mouky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.