Smažené rybí kuličky s jarními cibulkami

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
55 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
237 mg
Cukr
420 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme a nasekáme nadrobno. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno, spolu s rýžovým vínem vmícháme k rybě. Zakryjeme a necháme odstát.
  • 2
    Mezitím očistíme cibulky, dvě z nich nasekáme úplně najemno, ostatní nakrájíme na kousky. Lístky máty otrháme a natrháme na malé kousky. Smícháme nasekané cibulky, mátu, vejce, curry a sezamový olej a přidáme do rybí směsi. Hmotu prohněteme, ochutíme solí a cayenským pepřem. Poté z ní vytvarujeme malé kuličky.
  • 3
    Ve woku rozpálíme olej a nejprve na něm krátce osmahneme nakrájené cibulky. Vyjmeme a smažíme připravené kuličky cca 4 minuty dozlatova. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce.
  • 4
    Kuličky rozdělíme do misek a podáváme s jarními cibulkami. Jako přílohu můžeme použít rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.