Smažené rybí kuličky s jarními cibulkami
45 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 1kusZázvor celý
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1hrstCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCurry omáčka
- 1lžíceOlej sezamový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
55 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
237 mg
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a nasekáme nadrobno. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno, spolu s rýžovým vínem vmícháme k rybě. Zakryjeme a necháme odstát.
- 2Mezitím očistíme cibulky, dvě z nich nasekáme úplně najemno, ostatní nakrájíme na kousky. Lístky máty otrháme a natrháme na malé kousky. Smícháme nasekané cibulky, mátu, vejce, curry a sezamový olej a přidáme do rybí směsi. Hmotu prohněteme, ochutíme solí a cayenským pepřem. Poté z ní vytvarujeme malé kuličky.
- 3Ve woku rozpálíme olej a nejprve na něm krátce osmahneme nakrájené cibulky. Vyjmeme a smažíme připravené kuličky cca 4 minuty dozlatova. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce.
- 4Kuličky rozdělíme do misek a podáváme s jarními cibulkami. Jako přílohu můžeme použít rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.