Smažené rybí řízečky - Sengson džon
34 min.
Ingredience
- 300gramůTreska aljašská
- 1gramSůl
- 0,3gramPepř bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 26mililitrůOlej stolní
- Octová sójová omáčka
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
- 15mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
177 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a naporcujeme na filety. Kousky filetů osolíme, opepříme a zabalené v utěrce necháme asi 10 minut odpočinout.
- 2Ochucené filety potom obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci,osmažíme na oleji při střední teplotě dozlatova. Smažené plátky ryby podáváme s octovou sójovou omáčkou teplé.
- 3Octovou sójovou omáčku získáme tak, že smícháme ocet se sójovou omáčkou a s vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.