Smažené rýžové nudle

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve woku rozpálíme olej na 190 °C. Vhodíme nudle a krátce je dokřupava a dozlatova osmahneme. Hotové vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.
  • 2
    Na omáčku rozehřejeme v pánvi olej, přidáme na kostičky nakrájené, předsmažené tofu a na středním ohni osmahneme dokřupava. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř.
  • 3
    Do pánve vložíme nadrobno nakrájený česnek a šalotku a dozlatova orestujeme. Vmícháme sójovou omáčku, cukr, chilli vločky, přilijeme vývar a šťávu vymačkanou z limety. Za stálého míchání necháme směs zkaramelizovat. Přisypeme připravené tofu a po chvilce odstavíme. Poté do směsi rozlámeme nudle, promícháme a uchováme teplé.
  • 4
    Na vaječné zdobení rozehřejeme v pánvi olej a přiléváme vejce rozšlehané se lžící studené vody tak, abychom na stěnách vytvořili tenké pramínky. Jakmile ztuhnou, špachtlí přeložíme na talíř.
  • 5
    Restovanou směs přemístíme na servírovací mísu, dozdobíme sójovými klíčky, nadrobno nasekanou jarní cibulkou, smaženými provazci z vejce, najemno nakrájenou chilli papričkou bez semínek a na příčné plátky pokrájeným nakládaným česnekem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.