Smažené rýžové nudle
40 min.
Ingredience
- 125gramůNudle rýžové
- 1lžíceOlej rostlinný
- Omáčka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 125gramůSýr sójový - Tofu
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžíceCukr třtinový
- 4lžíceVývar zeleninový
- 1kusLimetka
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
- Ozdobení
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůSójové výhonky
- 1kusCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek nakládaný
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme olej na 190 °C. Vhodíme nudle a krátce je dokřupava a dozlatova osmahneme. Hotové vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.
- 2Na omáčku rozehřejeme v pánvi olej, přidáme na kostičky nakrájené, předsmažené tofu a na středním ohni osmahneme dokřupava. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř.
- 3Do pánve vložíme nadrobno nakrájený česnek a šalotku a dozlatova orestujeme. Vmícháme sójovou omáčku, cukr, chilli vločky, přilijeme vývar a šťávu vymačkanou z limety. Za stálého míchání necháme směs zkaramelizovat. Přisypeme připravené tofu a po chvilce odstavíme. Poté do směsi rozlámeme nudle, promícháme a uchováme teplé.
- 4Na vaječné zdobení rozehřejeme v pánvi olej a přiléváme vejce rozšlehané se lžící studené vody tak, abychom na stěnách vytvořili tenké pramínky. Jakmile ztuhnou, špachtlí přeložíme na talíř.
- 5Restovanou směs přemístíme na servírovací mísu, dozdobíme sójovými klíčky, nadrobno nasekanou jarní cibulkou, smaženými provazci z vejce, najemno nakrájenou chilli papričkou bez semínek a na příčné plátky pokrájeným nakládaným česnekem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.