Smažené selské brambory s pórkem a sýrem
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 150gramůAnglická slanina
- 150gramůPórek
- 1kusCibule
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžíceSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
50 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2Ve větší litinové nebo teflonové pánvi rozpálíme máslo se sádlem. Přidáme pórek s cibulí, anglickou slaninu, promícháme a smažíme dorůžova. Pak po celé ploše rozložíme brambory, posypeme je solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a vše smažíme pod poklicí. Přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany (jsou hotové přibližně za 30-40 minut). Tvrdý sýr přimícháme přibližně 7 minut před dopečením brambor.
- 3Osmažené brambory jsou křupavé a mají zlatou barvu.
- 4Ke každé porci horkých selských brambor podáváme sklenici mléka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.