Smažené selské brambory s pórkem a sýrem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
50 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 2
    Ve větší litinové nebo teflonové pánvi rozpálíme máslo se sádlem. Přidáme pórek s cibulí, anglickou slaninu, promícháme a smažíme dorůžova. Pak po celé ploše rozložíme brambory, posypeme je solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a vše smažíme pod poklicí. Přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany (jsou hotové přibližně za 30-40 minut). Tvrdý sýr přimícháme přibližně 7 minut před dopečením brambor.
  • 3
    Osmažené brambory jsou křupavé a mají zlatou barvu.
  • 4
    Ke každé porci horkých selských brambor podáváme sklenici mléka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.