Smažené škubánky
45 min.
Ingredience
- 1,3kilogramyBrambory
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
51 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Vápník
119 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme na poloviny, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka (přibližně 15 minut). Vodu z uvařených brambor scedíme jen do poloviny, obrácenou vařečkou uděláme v bramborách několik otvorů, zasypeme je hrubou moukou a pod poklicí necháme propařit při velmi mírné teplotě přibližně 20 minut.
- 2Brambory potom rozšťoucháme a rozmícháme, aby bylo těsto úplně hladké a tuhé. Na vále z připraveného těsta utvoříme válečky o průměru 5 - 6 cm. Zabalíme je do potravinářské fólie a dáme do chladničky odležet na 6 - 12 hodin.
- 3Druhý den z válečků nakrájíme kousky přibližně 1 - 1,5 cm silné.
- 4V pánvi rozpálíme vepřové sádlo a škubánky smažíme z každá strany do zlatova. Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.