Smažené škubánky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
51 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Vápník
119 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme na poloviny, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka (přibližně 15 minut). Vodu z uvařených brambor scedíme jen do poloviny, obrácenou vařečkou uděláme v bramborách několik otvorů, zasypeme je hrubou moukou a pod poklicí necháme propařit při velmi mírné teplotě přibližně 20 minut.
  • 2
    Brambory potom rozšťoucháme a rozmícháme, aby bylo těsto úplně hladké a tuhé. Na vále z připraveného těsta utvoříme válečky o průměru 5 - 6 cm. Zabalíme je do potravinářské fólie a dáme do chladničky odležet na 6 - 12 hodin.
  • 3
    Druhý den z válečků nakrájíme kousky přibližně 1 - 1,5 cm silné.
  • 4
    V pánvi rozpálíme vepřové sádlo a škubánky smažíme z každá strany do zlatova. Podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.