Smažené škubánky sypané mákem
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 7decilitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 5lžicMák mletý
- 3lžíceCukr moučkový
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme brambory. Rozkrájíme je na větší kostky nebo čtvrtky. Brambory dáme do hrnce, přidáme sůl, vodu a vaříme 20 minut. Uvařené brambory slijeme a přes lis na brambory je protlačíme do mísy. Postupně budeme přidávat mouku, vařečkou promícháme a poté rukama těsto důkladně vypracujeme na "drobenku".
- 2K těstu přidáme 200-250 g vychladlého rozpuštěného másla a těsto znovu dobře vypracujeme. Poté ho rozdělíme na stejné díly (8-10 ks). Z každého vytvarujeme malou placku, silnou 1.5-2 cm o průměru 7-8 cm.
- 3Pečeme je ve velké pánvi na rozpáleném oleji (2 lžíce) s máslem (20-30 g), z obou stran dozlatova. Upečené posypeme umletým mákem, který jsme smíchali s práškovým cukrem, pokapeme rozpuštěným máslem (20 g). Podáváme teplé, posypané mákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.