Smažené škubánky sypané mákem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oloupeme brambory. Rozkrájíme je na větší kostky nebo čtvrtky. Brambory dáme do hrnce, přidáme sůl, vodu a vaříme 20 minut. Uvařené brambory slijeme a přes lis na brambory je protlačíme do mísy. Postupně budeme přidávat mouku, vařečkou promícháme a poté rukama těsto důkladně vypracujeme na "drobenku".
  • 2
    K těstu přidáme 200-250 g vychladlého rozpuštěného másla a těsto znovu dobře vypracujeme. Poté ho rozdělíme na stejné díly (8-10 ks). Z každého vytvarujeme malou placku, silnou 1.5-2 cm o průměru 7-8 cm.
  • 3
    Pečeme je ve velké pánvi na rozpáleném oleji (2 lžíce) s máslem (20-30 g), z obou stran dozlatova. Upečené posypeme umletým mákem, který jsme smíchali s práškovým cukrem, pokapeme rozpuštěným máslem (20 g). Podáváme teplé, posypané mákem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.