Smažené slané koláčky

45 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
940 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, dvou vajec, půl lžičky soli a lžíce oleje vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v chladničce.
  • 2
    Oloupanou cibuli posekáme nadrobno, zelí nakrouháme na nudličky, uzené maso rozkrájíme na kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém necháme zesklovatět (cca 2 minuty) pokrájenou cibuli. Přidáme připravené zelí i uzené maso a dusíme, dokud zelí nezměkne. Přilijeme sladké bílé víno, přidáme sůl, pepř a zvolna dusíme, dokud se všechna tekutina nevypaří. Necháme vystydnout.
  • 3
    Vychlazené těsto rozválíme na sílu 3 mm. Tvořítkem nebo malou skleničkou vykrájíme kolečka o průměru 7 - 8 cm.
  • 4
    Na polovinu koleček rozdělíme vychladlou náplň, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými kolečky, vidličkou přitiskneme spodní a vrchní kolečka k sobě.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm opékáme koláčky z obou stran 2 - 3 minuty do zlatohněda. Necháme okapat v papírovém ubrousku a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.