Smažené slané koláčky
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 750gramůZelí bílé
- 100gramůVepřová pečeně
- 1lžíceVíno bílé
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
940 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, dvou vajec, půl lžičky soli a lžíce oleje vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v chladničce.
- 2Oloupanou cibuli posekáme nadrobno, zelí nakrouháme na nudličky, uzené maso rozkrájíme na kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém necháme zesklovatět (cca 2 minuty) pokrájenou cibuli. Přidáme připravené zelí i uzené maso a dusíme, dokud zelí nezměkne. Přilijeme sladké bílé víno, přidáme sůl, pepř a zvolna dusíme, dokud se všechna tekutina nevypaří. Necháme vystydnout.
- 3Vychlazené těsto rozválíme na sílu 3 mm. Tvořítkem nebo malou skleničkou vykrájíme kolečka o průměru 7 - 8 cm.
- 4Na polovinu koleček rozdělíme vychladlou náplň, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými kolečky, vidličkou přitiskneme spodní a vrchní kolečka k sobě.
- 5V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm opékáme koláčky z obou stran 2 - 3 minuty do zlatohněda. Necháme okapat v papírovém ubrousku a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.