Smažené špízy s drůbežími játry

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
950 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na stejnoměrné kousky. Připravené kousky střídavě napichujeme na jehlu nebo na špejli, osolíme a opepříme.
  • 3
    Vejce rozmícháme s mlékem, přisypeme prosátou mouku a promícháme.
  • 4
    Špízy namáčíme v těstíčku a po částečném okapání je smažíme zvolna v horkém tuku do zlatavé barvy.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.