Smažené špízy s drůbežími játry
45 min.
Ingredience
- 1000gramůJátra drůbeží
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 320gramůJablka
- 100gramůSlanina vepřová
- 150mililitrůMléko polotučné
- 300gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
950 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- 2Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na stejnoměrné kousky. Připravené kousky střídavě napichujeme na jehlu nebo na špejli, osolíme a opepříme.
- 3Vejce rozmícháme s mlékem, přisypeme prosátou mouku a promícháme.
- 4Špízy namáčíme v těstíčku a po částečném okapání je smažíme zvolna v horkém tuku do zlatavé barvy.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.