Smažené sterilované vepřové kotlety
155 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramVepřové kotlety
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
76 mg
Vápník
32 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso opláchneme, vykostíme a pokrájíme na plátky. Okraje nařízneme a kotlety zlehka naklepeme. Ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce a z obou stran dorůžova osmažíme na rozpáleném sádle. Horké rozdělíme do sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.