Smažené telecí nudličky s chřestem
30 min.
Ingredience
- 0,5kilogramChřest zelený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 800gramůTelecí kýta
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 150gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, konce odřízneme, výhonky nakrájíme na delší kousky, 5 minut necháme vařit v osolené vodě. Potom z vývaru odebereme 2,5 dl, zbytek slijeme, chřest v sítu necháme okapat.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno.
- 3Telecí maso omyjeme, osusíme a pokrájíme na nudličky.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, maso na něm prudce za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Během smažení maso opepříme a osolíme. Poté maso přeneseme z pánve do mísy a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 5V pánvi necháme ve výpeku zesklovatět cibuli, přilijeme vývar z chřestu, vmícháme zakysanou smetanu. Bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří, dochutíme pepřem a solí.
- 6Do pánve dáme zpět maso, pod pokličkou necháme na mírném ohni 5 minut provařit. Přidáme chřest a rajčata, promícháme, vše ještě 5 minut prohříváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.