Smažené telecí nudličky s chřestem

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, konce odřízneme, výhonky nakrájíme na delší kousky, 5 minut necháme vařit v osolené vodě. Potom z vývaru odebereme 2,5 dl, zbytek slijeme, chřest v sítu necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno.
  • 3
    Telecí maso omyjeme, osusíme a pokrájíme na nudličky.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, maso na něm prudce za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Během smažení maso opepříme a osolíme. Poté maso přeneseme z pánve do mísy a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
  • 5
    V pánvi necháme ve výpeku zesklovatět cibuli, přilijeme vývar z chřestu, vmícháme zakysanou smetanu. Bez pokličky vaříme, až se polovina tekutiny odpaří, dochutíme pepřem a solí.
  • 6
    Do pánve dáme zpět maso, pod pokličkou necháme na mírném ohni 5 minut provařit. Přidáme chřest a rajčata, promícháme, vše ještě 5 minut prohříváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.